Perjalanan ke HUSM Catatan 6

Hari Khamis malam Jumaat 30 Ogos 2013

Masih di wad kawalan rapi selepas solat maghrib dan isyak jamak qasar Dr Jun dan ibu datang bawa sup mihun lauk ayam istimewa utk orang lepas operation. Sungguh lazat makan depan nurse dan Dr Zainudin MO yg duty malam.

Masing2 kata kalau macam tu boleh balik cepat maka berkobarlah perasaan. Tangan yang disambung ke bekalan air garam pun dah cabut. Tinggal satu je untuk masuk ubat. Dah agak selesa tapi belum bersni duduk lama apatah lagi berdiri dan jalan. Sakit luka ditebuk di belskang masih ada tapi tsklah kust sangat. Kesan ubat barangkali.

Confident everything will be okay, jam 12.45 mlm minta isteri balik tidur di rumah tamu sebab dia dah jaga saya dua bulan. Bermula episod tak boleh tidur solid dua malam  berterusan – Khamis malam Jumaat di wad kawalan rapi dan jumaat malam sabtu di bilik 004 rumah tamu HUSM.

Punca tak boleh tidur:

1. Rasa kebas mencucuk seperti semut menggigit dan menjalar, sengal dan urat tegang seluruh badan terutama tangan, kaki dan perut.

2. Kesan ubat steroid yg agak banyak untuk mengelak kebengkakakan tulang L5 dan S1 yang dikikis dgn agak besar kerana dah terlalu sempit. Kesan sampingan steroid ialah kecelaruan fikiran.

Ikuti sambungan di Catatan 7

Advertisements

One thought on “Perjalanan ke HUSM Catatan 6

  1. Terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman cikgu sepanjang rawatan. Bersyukur kerana ramai yg datang membantu dgn cepat dan kesungguhan, semoga cikgu cepat sembuh dan hanya Allah yang dapat membalas budi baik semua orang yg ikhlas membantu cikgu. amin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s